• Eigen foto

Koninklijke onderscheiding voor Venneps echtpaar Ruighaver

NIEUW-VENNEP Een mooie verrassing voor het echtpaar Antoinette en Ton Ruighaver uit Nieuw-Vennep. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven bracht het tweetal vrijdag een bezoek en deed dat niet zonder reden. Ze wist het echtpaar namelijk te vertellen dat ze voortaan door het leven mogen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Antoinette en Ton hebben gedurende hun hele leven met veel tijd, liefde en toewijding bijzonder veel en allerlei soorten vrijwilligerswerk gedaan. De lintjes symboliseren de dank van de samenleving voor hun zorgzaamheid. Beide Vennepers deden onder meer vrijwilligerswerk bij de kerk, de voedselbank, het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, verzorgingshuizen Westerkim en Horizon, de Johan Boogaardschool, de vrouwenbond, de tennisvereniging, de Lionsclub, de ondernemersvereniging en het Waterschap. Omkijken naar mensen die wat ondersteuning of aandacht nodig hebben, zit hen in het bloed. Ton is 82 jaar, maar rijdt nog altijd 'de oudjes' naar de kerk.

LINTJESREGEN De uitreiking stond oorspronkelijk gepland voor april 2020 bij de jaarlijkse lintjesregen. Omdat Antoinette ernstig ziek is, besloten de gemeente en de kanselarij deze nu vervroegd plaats te laten vinden. Antoinette en Ton wisten van niets en reageerden vanzelfsprekend ultiem verrast en vereerd.  

De lintjes werden aangevraagd door de kinderen van het onderscheiden echtpaar; Edwin, Taco en Marielle Ruighaver. Ze zijn buitengewoon trots op hun ouders en hopen dat hun lintjes anderen inspireert óók naar de ander om te kijken en de handen uit de mouwen te steken.