• Ton Dijkstra

Meerlanden trekt vergunningaanvraag biomassacentrale in

RIJSENHOUT Afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden heeft de vergunningsaanvraag voor de bouw van een biomassacentrale in Rijsenhout ingetrokken. Dat heeft het bedrijf omwonenden laten weten naar aanleiding van een informatiebijeenkomst afgelopen dinsdag.

Er was de afgelopen dagen de nodige onrust ontstaan in Rijsenhout, nadat bekend was geworden dat Meerlanden op het terrein aan de Aarbergerweg een biomassacentrale wilde gaan bouwen. Het bedrijf maakte de plannen zelf bekend tijdens een bijeenkomst met enkele omwonenden eind juli. Het zou hierbij gaan om een gebouw van zo'n 25 bij 35 meter en 12,5 meter hoogte. De installatie zou gebruikt moeten gaan worden om biomassa om te zetten in energie.

GESCHROKKEN De omwonenden reageerden geschrokken op de plannen, met name vanwege de jarenlange problemen met stankoverlast die juist net onder controle waren. Ook de dorpsraad van Rijsenhout kwam in het geweer, omdat zij van mening is dat de plannen van invloed zijn op een groter deel van het dorp dan alleen de omwonenden.

Meerlanden besloot daarop afgelopen dinsdag opnieuw een informatiebijeenkomst te beleggen. Naar aanleiding van de signalen die tijdens die bijeenkomst naar voren kwamen, heeft het bedrijf besloten de vergunningaanvraag in te trekken. De directie heeft de dorpsraad van Rijsenhout laten weten het vervelend te vinden dat er onrust is ontstaan over de plannen. Besloten is het proces opnieuw, gezamenlijk, te beginnen.