• Wethouder Marjolein Steffens-van de Water en Angeline Kierkels van Meerlanden met een aantal Haarlemmermeerse winnaars.

    Eigen foto
  • Alle clubs die een donatie hebben gekregen bij elkaar.

    Eigen foto

Meerlanden maakt 34 clubs in polder blij met cheque

HAARLEMMERMEER Maar liefst 34 organisaties in Haarlemmermeer zijn donderdag door afvalbedrijf Meerlanden blij gemaakt met een bijdrage uit het Meerlandenfonds. Het hoogste bedrag was bestemd voor Tafeltennisvereniging Rijsenhout, dat 850 euro tegemoet kan zien.

Afvalbedrijf Meerlanden heeft al jaren de mooie traditie om rond de kerstdagen een financiële bijdrage te geven aan clubs, verenigingen en organisaties uit het werkgebied van het bedrijf. Dat omvat naast Haarlemmermeer onder meer Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Diemen, Bloemendaal en de Bollenstreek. Om dit mogelijk te maken is 55.000 euro in het speciaal daarvoor opgerichte Meerlandenfonds gestort. De uitreiking vond dit jaar plaats in het gebouw van muziekvereniging st. Jeanne d'Arc in Noordwijkerhout.

RECORDAANTAL "Het Meerlandenfonds heeft dit jaar een recordaantal aanvragen ontvangen, maar liefst 343", licht Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, toe. "Na beoordeling heeft het bestuur aan 127 clubs een bijdrage toegekend. Hierbij hebben we gekeken hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen."

Van die 127 donaties gingen er dus 34 naar in Haarlemmermeer gevestigde organisaties, en ze werden netjes verdeeld over de hele polder. Zo kreeg Zorgboerderij de Badhoeve 250 euro en mocht de Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg 740 euro in ontvangst nemen. In Hoofddorp kreeg de Wijkraad Overbos 225 euro en Atelier De Goudvisch 250 euro. In het zuiden van de polder werden onder meer Sportvereniging Abbenes (500 euro) en OV Beatrix Nieuw-Vennep (250 euro) verrast met een bijdrage.

IN NATURA Overigens werden niet alleen geldbedragen uitgereikt tijdens de bijeenkomst, er waren ook bijdragen in natura. Zo beloofde Meerlanden de wilgenhut- en tunnel van de Hoofddorpse basisschool Klippeholm aan te vullen, kreeg een mevrouw uit Zwaanshoek voorjaarsbollen en vogelkasten in het vooruitzicht gesteld, en weet de organisatie van de Kindervakantieweek in Hoofddorp nu al dat de afvoer van het vuil komende editie gratis geregeld wordt.