Vennepse haalt geld op voor familie op de Bahama's

NIEUW-VENNEP Gonny de Wit en haar vriend Bisente Kenepa uit Nieuw-Vennep zijn een inzamelingsactie begonnen om geld op te halen voor zijn familie op de Bahama's, die na de allesverwoestende storm van afgelopen week alles kwijt zijn.

Gonny vertelt: "Ondertussen weten mensen wat daar gebeurd is, de zwaarste orkaan ooit gemeten is daar drie dagen blijven hangen. Het eiland Abaco is compleet weggevaagd van de aarde. Grand Bahama's heeft wat overlevenden maar alles is weg. Huizen, auto's, huisdieren, werk, water, stroom... Deze mensen zijn alles kwijt. Zij hebben daar 2 dagen lang vloedgolven van soms 10 meter hoog gehad en wind stormen van 300 km per uur. Dat er nog mensen leven is een wonder."

Bisente zijn hele familie woont op de Bahama's. Enkele heeft hij ondertussen gesproken. "Uit privécontact blijkt dat de situatie velen malen erger is als dat er gecommuniceerd wordt", vertelt Bisente. "Mensen die dan ternauwernood de storm overleefd hebben, vechten nu voor hun leven omdat er te weinig voedsel, water, stroom en hygiëne is."

Gonny: "Wij zijn een actie begonnen om geld in te zamelen, hiermee wil mijn vriend naar zijn familie toe, zodra het mogelijk is, om diegene die het overleefd hebben in de armen te sluiten, natuurlijk wilt hij niet met lege handen komen. Hij wil zelf geld brengen naar diegene die het het meest nodig hebben. Dit is het enige wat wij van zo'n afstand kunnen betekenen voor deze mensen. Wij zijn ook bezig om door onze beroepen te gebruiken, ook geld in te zamelen, zoals knippen en zumba voor Bahama's."

Wie wil helpen kan een kijkje nemen op de facebookpagina die Gonny en Bisente opgericht hebben, zoek op Facebook naar Gonny de Wit.