• National Coming Out Day

Regenboogvlaggen wapperen op Coming Out Dag

HAARLEMMERMEER Burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marjolein Steffens-van de Water hijsen op vrijdag 11 oktober, Coming Out Dag, regenboogvlaggen in Hoofddorp, Halfweg en Nieuw-Vennep. De bestuurders benadrukken hiermee het belang van de acceptatie van seksuele en gender-diversiteit.

LHBTI'ERS "Het is belangrijk dat lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders of interseksuelen (LHBTI'ers) openlijk voor hun seksuele voorkeur uit kunnen komen", zegt burgemeester Schuurmans. Wethouder Steffens: "De vrijheid om te zijn wie je bent, staat deze dag centraal. Iedereen mag dan ook zijn of haar eigen keuzes maken. Voor sommigen mensen is het een bevrijding om openlijk 'uit de kast' te komen. Anderen kiezen ervoor om het niet openlijk te doen om rekening te houden met familie, culturele tradities of religie. Belangrijk is dat iedereen voor zichzelf een manier vindt om zichzelf te kunnen zijn en te kunnen doen wat goed voelt."

VLAGGEN HIJSEN Wethouder Steffens hijst de regenboogvlag in Hoofddorp, bij de ingang van het raadhuis. Dat doet zij tussen 09.00 en 09.15 uur. Burgemeester Schuurmans doet dat tegelijkertijd bij het servicepunt in Nieuw-Vennep, Eugénie Prévinaireweg 19. Tussen 09.45 en 10.00 uur doet ze dat ook bij het servicepunt Halfweg, Haarlemmerstraatweg 51.  

SPORTCLUBS Behalve de burgemeester en de wethouder hijsen ook diverse dorps- en wijkraden de regenboogvlag. Verder betuigen, net als voorgaande keren, een aantal sportclubs hun steun. Zo wordt er in het weekend van Coming Out Dag op diverse clubs gespeeld met aanvoerdersbanden en dragen scheidsrechters regenboogsokken.