• Jos van Rooijen

Overal in Haarlemmermeer kerstmaaltijden via Maatvast

HAARLEMMERMEER Op maar liefst 16 van haar locaties in Haarlemmermeer) biedt Maatvast dit jaar een gratis kerstmaaltijd aan voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De maaltijden worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Coöperatie fonds van de Rabobank.

Het wordt een traditie, de kerstmaaltijden die Maatvast aan het einde van het jaar organiseert. Net als voorgaande jaren hoopt de stichting ook dit jaar zo'n 800 personen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken blij te maken met een gratis maaltijd in een feestelijke ambiance.

Directeur Maarten Askamp: "Het is niet vanzelfsprekend dat feestdagen voor iedereen een feestelijk karakter hebben. Maatvast draagt via de openstelling rondom en tijdens de feestdagen bij aan een gezellige, warme ontmoeting. Extra mooi dit jaar is dat verschillende locaties hun maaltijden en feestelijke kerstactiviteiten hebben gepland op 1e en 2e Kerstdag. Dat zijn met name de dagen waarop de eenzaamheid of het verdriet extra gevoeld wordt."

Inwoners die iemand kennen in een kwetsbare positie worden opgeroepen om zich samen op te geven voor een van de maaltijden. Om de juiste doelgroep aan tafel te krijgen heeft Maatvast ook haar partners binnen het Sociaal Domein gevraagd om kwetsbare inwoners attent te maken op de maaltijden, zodat ook zij tijdens de Kerst niet alleen hoeven te zitten.

Een overzicht van de 16 kerstmaaltijden, maar ook van de 19 speciale kerstactiviteiten bij Maatvast is terug te vinden op de website maatvast.nl