• René de Leeuw

Minister Van Nieuwenhuizen op werkbezoek naar Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Minister Cora van Nieuwenhuizen, die onder meer Schiphol in haar portefeuille heeft, komt maandag 2 september naar Haarlemmermeer. Ze gaat die dag met burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven, wethouder Jurgen Nobel en een aantal inwoners en ondernemers in gesprek over de (groei van) de luchthaven.

Op maandag 2 september, als in de RAI Amsterdam een nieuwe inloopbijeenkomst over Schiphol plaatsvindt, komt minister Cora van Nieuwenhuizen voor een werkbezoek naar Haarlemmermeer. Ze doet dat naar aanleiding van haar brief aan de Tweede Kamer van begin juli, waarin ze aangaf dat de luchthaven, na aantoonbare vermindering van de hinder, in kleine stapjes mag groeien.

PRESENTATIE Van Nieuwenhuizen gaat in gesprek met de burgemeester, wethouder Nobel en ondernemers en inwoners. Ze krijgt op haar eigen verzoek ook een presentatie over de Haarlemmermeerse onderzoeken naar zogenaamd 'geluid adaptief bouwen'. In dat kader zal Martijn Lugten, gepromoveerd op dit onderwerp, kort toelichten hoe je ervoor kunt zorgen dat inwoners en ondernemers minder geluidsoverlast van de luchthaven kunt hebben door slim te bouwen, rekening houdend met de vorm, de positie en de materialen bij in de gebouwde omgeving.

Van Nieuwenhuizen was overigens in oktober 2018 nog in Haarlemmermeer, toen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.