• Carola van Staaveren (2e van links) krijgt de cheque aangeboden.

    Trudy Witteman

Cheque van 3000 euro voor zorgboerderij De Straalhoeve

NIEUWEBRUG Ladies Night van Vijfhuizen Doet! heeft liefst 3000 euro opgebracht. Een symbolische cheque met daarop dit fraaie bedrag hebben de dames afgelopen zondag overhandigd aan zorgboerin Carola van Staaveren van De Straalhoeve waar dementerende ouderen een fijne en zinvolle dagbesteding wordt geboden.
Begin deze maand hebben de elf vrouwen van Vijfhuizen Doet! een avond vol ‘Fashion, Fun, Food & Cocktails for Charity’ gehouden. Kleding, tassen, schoenen en bijpassende accessoires gingen voor een prikkie weg en ook een lekker glas wijn, gezellige hapjes, styling adviezen, nagels lakken en andere leuke dingen hoorden erbij. Carola wist niet wat haar overkwam en was dolblij met het bedrag. Eindelijk kan nu de dringende renovatie van de keuken van het dagverblijf worden uitgevoerd. Een klus die al veel eerder had moeten gebeuren, maar waarvoor het benodigde geld steeds ontbrak. Als kers op de taart hebben de vrouwen ook nog eens aangeboden de keuken te gaan schilderen.

Als dank voor hun inzet bood Carola de doeners twee potten jam aan. Afkomstig van de zorgboerderij en verpakt in een tasje gemaakt van veevoederzakken met een ouderwets strotouwtje als hengsel. En met mutsjes op de jampotten die gemaakt zijn van afgedankte overhemden en oude theedoeken.