• Patrick de Vries

Maaike Ballieux lijsttrekker voor GroenLinks

HOOFDDORP De leden van GroenLinks in Haarlemmermeer hebben zittend raadslid Maaike Ballieux gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. De 51-jarige Hoofddorpse is bezig aan haar eerste termijn als raadslid.

Maaike Ballieux is blij met het vertrouwen dat de leden in haar uitspreken. "GroenLinks is aan een goede opmars bezig", zei ze op de drukbezochte ledenvergadering.

"Ik heb er veel zin om me de komende jaren op een positieve, constructieve manier in te zetten voor een groene, duurzame en transparant werkende gemeente. Ik ben erg blij met de andere kandidaten op de lijst en met het enthousiasme vanuit het hele GroenLinks-team."

Op nummer twee van de GroenLinks-lijst vinden we een oude bekende terug: Peter Boerman. De Hoofddorper zat van 1998 tot 2010 ook al in de raad. Hij wil nu graag zijn politieke ervaring verder uitbouwen.

Op de derde plek staat Wim Jansen uit Halfweg, dat vanaf volgend jaar bij de nieuwe gemeente Haarlemmermeer gaat behoren. Op plaats vier staat Piet Schouten, momenteel fractieassistent en in de afgelopen periode ook enige tijd raadslid.

Op plaats vijf staat Maria Roodenburg, die onder meer bestuurslid is van Lisserbroek Samenmeer. Tot slot staat op nummer zes schrijver, dichter, graficus, beeldend kunstenaar, vormgever en uitgever Eline Gumbert uit Hoofddorp. Zij leverde kort geleden als inspreekster bij de raadsvergadering nog kritiek op de gemeenteraad over een recent debat over Schiphol.