• Jeroen Terpstra (links) en Peter Bakker zijn de drijvende krachten achter de lokale banenbeurs bij FC VVC.

    Michelle Terpstra

Lokale banenbeurs bij FC VVC

NIEUW-VENNEP Wie op zoek is naar een (andere) baan dicht bij huis, die moet vooral zondag 23 september in de agenda zetten. Die dag wordt op het terrein van FC VVC in Nieuw-Vennep een bijzondere banenbeurs gehouden: alleen voor en door lokale bedrijven, voor lokale banenzoekers. Uniek voor de regio en nu al een succes als je kijkt naar het aantal bedrijven dat geïnteresseerd is.

Peter Bakker en Jeroen Terpstra, Vennepers en mannen met een VVC-verleden, zijn er daarom van overtuigd dat 23 september één groot succes wordt. "We hebben het idee al aan een aantal mensen laten horen en echt iedereen was meteen enthousiast", aldus de twee initiatiefnemers die van meerdere bedrijven, bekenden uit de omgeving en mensen van VVC zelf alleen maar positieve reacties kregen. Zelfs uit de onderwijswereld.

VERRASSEND Bakker en Terpstra willen graag een banenbeurs houden waar 'LOKAAL' in hoofdletters wordt geschreven. "Er zijn verrassend veel mensen die elke werkdag lang onderweg zijn naar en van hun werk. Als je alleen maar naar het aantal kilometers kijkt, de energie die dat kost en de tijd die mensen ermee kwijt zijn. Los nog even van de ergernis. Als je daar eens iets aan zou kunnen doen", legt Bakker uit. Hij weet hoeveel bedrijven er gevestigd zijn in en rond Nieuw-Vennep, die naarstig op zoek zijn naar nieuwe werknemers. "Als je die twee partijen eens bij elkaar zou kunnen brengen en dan ook nog op eens op een moment en op een locatie die voor alle partijen te overzien is."

Beiden hebben wel iets met VVC en kwamen al heel snel op het idee de club in te schakelen voor 'het moment' en 'de locatie'. De voetbalclub speelt niet op zondag. Het heeft een ruim complex dat goed bereikbaar en een groot parkeerterrein en beschikt over allerlei faciliteiten die uitstekend in te zetten zijn tijdens een banenmarkt. Een kantine voor de ontvangst, kleedkamers die ingericht kunnen worden om elkaar te ontmoeten en gesprekken te voeren (Terpstra heeft het zelfs over speed-sollicitatiedaten). Buiten is er voldoende ruimte om stands van bedrijven neer te zetten. Verder worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zodat het hele gezin gezellig mee kan.

OP DE FIETS "Zo'n banenbeurs is er uiteraard niet alleen voor wie al werk heeft en op zoek is naar iets dichter bij huis", vult Terpstra aan. "De beurs is er voor iedereen die werkt zoekt. Lekker dichtbij, op de fiets naar je werk. Zoiets kan ook een stageplek zijn. Jongeren zijn daar altijd naar op zoek en er zijn meerdere bedrijven die dergelijke plekken in de aanbieding hebben. Dicht bij huis, want lokaal staat voorop."

En ook voor VVC zelf zien ze de nodige voordelen. Naast klantenbinding en betere naamsbekendheid (en wellicht nieuwe sponsors) heeft de banenbeurs ook nog haar eigen verdienmodel. De twee organisatoren willen er zelf niets aan verdienen - alle verdiensten zijn voor de club.

Voor meer informatie en/of aanmelden: lokalebanenbeurs@gmail.com of 06-20204398 (Peter Bakker) of 06-39467122 (Jeroen Terpstra).