• Redactie

Lisserbroekers zien kale rotonde als 'begraafplaats'

LISSERBROEK De kale rotonde bij de entree van Lisserbroek is veel dorpsbewoners een doorn in het oog. Sommigen spreken al gekscherend van een begraafplaats. Dat zei HAP-raadslid Tim van Essen, die zelf in Lisserbroek woont, donderdag tijdens de raadsvergadering. Hij wilde weten wanneer de rotonde wordt aangepakt.

Het is niet de eerste keer dat het raadslid aandacht vraagt voor de betrokken rotonde. Ook de ChristenUnie-SGP heeft al eens aan de bel getrokken over de vervallen rotonde. Tim van Essen wilde opnieuw weten hoe het nu staat met de plannen om de locatie op te fleuren met beplanting.

Meerdere rotondes in de gemeente zijn namelijk geadopteerd door bedrijven. Die zorgen ervoor dat de locaties een fraai aanzien krijgen. In Lisserbroek is tot nu toe mislukt.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water wees erop dat adoptie van een rotonde een zorgvuldig proces is. Een onderneming verklaarde zich bereid om de rotonde in Lisserbroek voor haar rekening te nemen. Het bedrijf hield zich echter niet aan zijn woord.

Nu zijn er vier lokale ondernemers uit Lisserbroek die de taak op zich willen nemen, zo zei de wethouder. Dat betekent volgens haar niet dat de rotonde nog dit jaar begroeid zal zijn. Steffens zei te verwachten dat de rotonde er volgend voorjaar weer pico bello zal zijn. Die aankondiging zal met name inwoners van Lisserbroek als muziek in de oren klinken.