• Koningsdag Nieuw-Vennep

    Archief BDU

Koningsdag Nieuw-Vennep Centrum

NIEUW-VENNEP In het Dokter van Haeringenplantsoen vinden activiteiten plaats.

Om 08.00 uur begint de vrijmarkt. Daarnaast is en festival met ringsteken met oude tractoren, muziek, een kinderfestival en meer.

Om 08.00 uur hangt Oranjevereniging Beatrix alle vlaggen uit op de bruggen van Nieuw-Vennep. Hangt u ook voor 09.00 uur de vlag uit? Dan maakt u kans op één van de taartbonnen van bakkerij Jongeneel. Deze worden aan de deur overhandigd door bestuursleden van de Oranjevereniging Beatrix en zijn direct in leverbaar bij bakkerij Jongeneel op Koningsdag.

Om 10.00 uur zal de Koningin van Nieuw-Vennep, Carla Beenakker, samen met de voorzitter van Oranjevereniging Beatrix, John Stassen, een bezoek brengen aan de bewoners van Het Zomerpark en Westerkim. Zij trakteren alle bewoners op gebak, dit gebak wordt aangeboden door Oranjevereniging Beatrix.

Van 10.00 tot 16.00 uur is er een vrijmarkt op de parkeerplaats van De Rustende Jager. Er zijn kramen, verschillende stands, bezigheden voor jong en oud en kinderen mogen gratis hun kleedje neerleggen. Inschrijven voor een kraam kan via www.ov-beatrix.nl.

09.30 – 12.00 uur Op de Venneperweg voor Sylvia's Leeuwtje, Lotus en Orries is er Ringsteken met oude tractoren. De bijrijder doet zijn best om met een prikstok drie ringen naar beneden te halen. Degene die tijdens de finaleronde de meeste punten heeft, zal de wedstrijd winnen. Tijdens het ringsteken zijn er diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kunt u weer kijken bij het schapen scheren, verzorgt Ronald Brugman rondritjes per koets en zal Meerhistorie aanwezig zijn en om iets moois uit haar collectie tonen.

11.00 – 14.00 uur Oud-Hollandse spelen op parkeerterrein De Witte Kerk. Plezier voor jong en oud. Met een spelletjescircuit voor kinderen (koekhappen, spijkerslaan, en vlag versieren) en Simson-battle, wie is de sterkste? (12+). Of neem een kijkje in de kerk. Toegang en deelname gratis.


12.30 uur Bij De Rustende Jager begint een bridge fietstocht. Inschrijven: vooraf bij Wim Café; w.cafe@ziggo.nl De fietsers worden tussen 11.00 en 12.00 uur verwacht. De kosten bedragen 15,00 euro per paar. Meer informatie bij Wim Café, 0252-672421.


13.00 – 17.00 uur Pétanquevereniging De Spaanse Ruiter, Wikkestraat 45, houdt een partijtje jeu de boules. Onder leiding van ervaren spelers kunnen bezoeker één of meerdere partijen spelen. De vereniging stelt, indien nodig, ballen beschikbaar. Inschrijven kan op Koningsdag zelf of vooraf bij Fred Spreeuw, 0252-675469.


13.00 – 16.00 uur Kinderactiviteiten op het Venneperplein voor Sylvia's Leeuwtje, Lotus en Orries. Zo kunnen kinderen vanaf 5 jaar oa op een stormbaan rennen en kennis maken met korfbal.

De bekende horeca aan de Venneperweg maken er ook dit jaar weer een te gekke Koningsdag van. Zo is Orries open vanaf 8.00 uur voor oa koffie en gebak (van Jongeneel!), een heerlijke Oranje- lunch of menu en een gezellig (overdekt) terras. Bij Sylvia's Leeuwtje kun je vanaf 11.00 uur terecht voor een lekker bakje koffie, een drankje, een hapje, er is live muziek op het terras. De Rustende Jager is vanaf 's morgens vroeg open voor een bakje koffie, een drankje of een lekker hapje en de band Quite Simple zal 's middags optreden op het podium voor het terras.