• Parklanden

Koeien Parklanden weer de wei in

NIEUW-VENNEP De koeien van Parklanden mogen zaterdag 14 april weer de wei in. Daar maken zij een groot feest van. Al dansend van plezier verlaten zij de stal van zuivelboerderij van Kees en Ellie van Wees en gaan weer op verkenning in de frisse, groene weide. Om 10.00 uur begint het en om 10.30 uur gaan de deuren open van de stal aan de Rijnlanderweg 1166 in Nieuw-Vennep.

Voor bezoekers is er koffie, thee of limonade en uiteraard een lekker koekje. En.... hoogstwaarschijnlijk komt ook nog de cateringservice van bioexpress om ter plaatse heerlijke soep te verkopen. Een organisatie die heel goed past bij de gedachte van parklanden.

Parkeren kan in het weilandje voor de koeienstal. Dit wordt ter plaatse aangegeven. Maar kom liever op de fiets, want de parkeerruimte is niet oneindig.

KOSTEN Het bezoeken van de dag kost niets. De boerderij zet wel altijd een fooienpot neer. Met de inhoud van de pot wordt de organisatie van de dag zelf betaald, wordt het onderhoud van Parklanden betaald en wordt weer een stukje betaald van de 300 kg aardappelen die zij om de week aan de voedselbank schenken.