• Het Kleurenpalet
  • Het Kleurenpalet
  • Het Kleurenpalet

Kleurrijke mensen in de zomer

NIEUW-VENNEP In De Rank, Eugenie Previnaireweg 14, is tot 6 september een nieuwe tentoonstelling te zien van de kunstenaarsgroep Het Kleurenpalet. Het gekozen thema is: "Kleurrijke mensen in de zomer".

De echte zomer moet nog komen, maar Het kleurenpalet geeft vast een voorproefje. Daar kan men nu al van genieten door de schilderijen die hier te zien zijn.
Veertien leden van Het Kleurenpalet hebben hun doeken opgehangen met het bovengenoemde thema. Kleuren als rood, oranje, geel, groen en blauw - de eerste kleuren van de regenboog - zijn op deze zomerse verbeeldingen het meest voorkomend.

KLEURENRIJKDOM Zo heeft Dinie Abma gebruik gemaakt van veel geel en lichtblauw en wat groen en enkel dansende figuren. Henny van de Heuvel en Ben Abma en Jolanda Tijmensen-Verkerk hebben kleurrijke strandtafelen geschilderd. Willy Huisman en Tineke Bakker- Uitendaal verwerkten zonnebloemen in hun werk. Miriam Dekker- Simons schilderde over haar hele doek veel kleuren groen. Hennie Zijp-Boveri plaatste op de voorgrond twee Zuid-Afrikaanse vrouwen met kleurrijke kleding. Marlijn Colijn-Rous gebruikte in de haar bekende figuren hoofdzakelijk de kleur roze. Rietje Schouten deed eveneens roze maar dan gecombineerd met lichtblauw en een vrouw in bikini in een ligstoel. Tilly Kortenoeven geeft een terrasscène weer met drie personen onder een parasol met de kleuren oranje geel en blauw. Peter Millenaar zijn bekende houtreliëfs met de Engelse prinses Diana. Arie van de Stelt met zijn fijn geschilderde schilderijtjes. En tenslotte een nieuweling Deanne Verburg met twee langgerekte vrouwfiguren in rood/oranje en blauw. Een ieder van de genoemde personen verwerkte dit thema in een eigen gebruikte stijl.