• www.kinderenaanzee.nl

'Kinderen aan Zee' voor de thuisblijvers

HOOFDDORP Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt het vrolijke vakantieproject Kinderen Aan Zee dit jaar ook weer terug maar dan groter en beter. In deze spannende week maken kinderen van 9 tot en met 12 (junior) én van 12 tot en met 15 jaar (XL) samen met professionele kunstenaars, welzijnsbegeleiders en andere professionals een bijzonder project in het groenste stukje van Hoofddorp centrum.

Een klein festivalterrein, creatieve kinderen en begeleiders vanuit kunst, educatie en welzijn. Diverse gereedschappen, een 3D printer, schildersezels, kwasten en andere kunstmaterialen. Een pipowagen met daaromheen picknicktafels, knusse tenten, een cateringcaravan en de nodige ‘vakantieversiering’. Een achtergrond muziekje, lekkere gezonde lunch, verfrissende drankjes en een hoop gezelligheid. Dat is Hoofddorp Aan Zee.

Tijdens het project mogen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie met slechts een thema als richtlijn, de kinderen bepalen wát er gemaakt wordt. Hun wildste ideeën bespreken ze telkens in groepjes met andere kinderen en begeleiders. Samen fantaseren ze verder en bespreken hoe deze fantasie werkelijkheid kan worden. Bij interesse of zelfs ontdekte talenten in een kunstvorm kunnen de kinderen ná de vakantieweek gebruik maken van de diensten van de begeleidende organisaties.

Dit avontuur vindt plaats 20 tot en met 22 juli (XL) en 23 tot en met 27 juli (junior) van 10.00 tot 16.00 uur. De laatste dag is er ’s middags een spannende presentatie voor ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. Deelnemen kan alleen als je alle dagen meedoet. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro (XL) of 50 euro (junior) wat goed is voor deelname, lunch en drinken. Mocht het inschrijfgeld een belemmering vormen, Stichting Leergeld Haarlemmermeer helpt van harte mee om deelname mogelijk te maken. Aanmelden kan via de website: www.kinderenaanzee.nl