Jurgen Nobel nieuwe fractievoorzitter VVD

HOOFDDORP Jurgen Nobel is deze week door de VVD-fractie in de gemeenteraad gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Henk Kuipers op, die veertien jaar lang de fractie van de liberalen heeft geleid. Dat heeft de VVD bekendgemaakt.

Jurgen Nobel was al enige tijd vice-fractievoorzitter bij de VVD. Zijn vader, Jeroen Nobel, was tien jaar wethouder Financiën in Haarlemmermeer en vele jaren actief voor de PvdA. Hij is nu waarnemend burgemeester in Aalsmeer. Zoon Jurgen geldt als een aanstormend politiek talent.

Henk Kuipers maakte al eerder duidelijk dat hij het tijd vond worden om terug te reden als politiek leider. Dat moment is nu dus gekomen. Hij zegt hiermee ruimte te willen maken voor een nieuwe politieke voorman van de VVD-fractie.

Kuipers: "Ik wil op tijd ruimte maken voor de nieuwe politieke voorman van de VVD. Dit ook met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente van november 2018. Jurgen heeft zodoende ruim de tijd zich in te werken en ervoor te zorgen dat de VVD met afstand de grootste partij blijft in onze mooie gemeente."