• Ton Dijkstra

Informatieavond over plannen voor Centurionterrein

RIJSENHOUT De gemeente houdt woensdag 28 november een bijeenkomst over de plannen voor het Centurionterrein in Rijsenhout.

Het Centurionterrein in het centrum van Rijsenhout wordt al jarenlang gezien als een uitstekende locatie om huizen te bouwen. Er is in Rijsenhout een groot tekort aan huizen en de gemeente heeft daarom in december 2016 een formele aanvraag gedaan voor de bouw van 32 woningen.

WONINGBOUW Dit is nodig, omdat vanwege het Luchthavenindelingsbesluit woningbouw eigenlijk toegestaan is onder de aanvliegroute van Schiphol. Het project, dat de naam Rozenhof heeft gekregen, bestaat uit onder meer acht sociale huurwoningen en twee sociale koopwoningen. Volgens de gemeente komen de appartementen op de grond en de bovenwoningen bijvoorbeeld tegemoet aan de woonbehoefte voor ouderen en starters.

In mei 2017 werd bekend dat het ministerie toestemming heeft verleend voor de bouw. Inmiddels is het definitieve ontwerp zover gevorderd dat de gemeente de omwonenden daarover graag wil informeren. Dat gebeurt 28 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Ontmoetingskerk. Meer informatie over het project is te vinden op www.haarlemmermeergemeente.nl/rijsenhout-centrum.