• Ton Dijkstra

'Ik wil menselijk worden behandeld'

OUDE MEER ,,Ik heb veertien jaar in een hel geleefd. Ik wil menselijk worden behandeld." Dat zei inwoner Ramgatie uit Oude Meer donderdag als inspreker tegen de gemeenteraad. De Oude-Meerder vroeg de raad om een einde te maken aan zijn ellendige situatie.

Ramgatie woont al jaren samen met zijn vrouw, 45 katten en 13 honden in houten opstallen aan Ten Pol in Oude Meer. Volgens hem heeft hij vele rechtszaken gevoerd met de gemeente, die hem er weg zou willen hebben en heeft hij die zaken tot aan de Raad van State toe allemaal gewonnen.

Volgens de Oude-Meerder is de gemeente veertien jaar geleden begonnen met pesterijen. "Ze kwamen foto's van ons maken zonder dat ze ons hadden ingelicht. We kregen de brandweer en GGZ op bezoek en de stroom werd afgesloten."

Fractievoorzitter Rinus Beusenberg (SRH) vroeg na het schrijnende verhaal van de Oude-Meerder aan het college om het probleem op te lossen. "Ik verwacht dat dit netjes op korte termijn wordt afgehandeld."

Wethouder Mieke Booij zei dat de situatie van de familie Ramgatie al tien jaar de aandacht heeft van haar partij, de PvdA. Nu is zij er als wethouder bij betrokken. "Het is een heel complex geheel. Het ligt wat ingewikkelder als het op het eerste gezicht lijkt. We willen graag maatwerk leveren. Maar we zijn zeker nog in gesprek."