• Stichting Holland Oekraïne

Hulpgoederen voor Oekraïne

NIEUW-VENNEP De Nieuw-Vennepse stichting Holland Oekraïne bestaat dit jaar 25 jaar. Door een nagenoeg onveranderde groep vrijwilligers en vrijwilligsters is gedurende deze 25 jaren, op een onbaatzuchtige wijze, de behoeftige medemens in voornamelijk Oekraïne door hen geholpen. Vrijdagmorgen 28 april om 10.00 uur vertrekt vanaf de Rijnlanderweg 1427 te Nieuw-Vennep een hulpgoederen transport, bestaande uit 7 stuks afgeladen trekker/trailer combinaties, naar het verre  Zuid - Oosten van Oekraïne.

Dit  is door de jaren heen het inmiddels 48e vertrek van een hulpgoederen transport vanuit Nieuw-Vennep naar Oekraïne in het  nu 25-jarig bestaan van de Nieuw-Vennepse  stichting Holland Oekraïne. Honderden trekker/trailer combinaties en duizenden tonnen aan duurzame en hoogwaardige hulpgoederen hebben  over honderd duizenden kilometers hun bestemming gevonden bij voornamelijk armlastige zieken- en verzorgingstehuizen in Oekraïne. 

In de afgelopen 25 jaren is de onveranderd labiele situatie in Oekraïne voor de stichting Holland Oekraïne, steeds een reden geweest om hulp te bieden aan de meest kwetsbare mensen, weerloos bungeld aan de onderkant van de Oekraïense samenleving. De duizenden tonnen aan hulpgoederen konden worden opgehaald bij bedrijven, instellingen , ziekenhuizen, scholen en gezinnen, voornamelijk uit onze regio. De kosten welke gemaakt moesten worden om dit en de voorgaande 47 hulpgoederentransporten verantwoord  en veilig uit en thuis te brengen werden volledig  opgebracht door sponsors en donors, voornamelijk uit onze regio.

Op de website  Oekraine.nl  kunt het werk en inzet van de vrijwilligers met hun doelstellingen, verder bekijken. U kunt de stichting Holland Oekraïne financieel helpen met een gift op: NL63RABO 0155536869.