• Archief

Hoofddorper houdt 25 honden, twee katten en 17 parkieten

HOOFDDORP De politie heeft woensdag aan de Egholm in Hoofddorp een 69-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. In de woning van de man werd een groot aantal dieren in beslag genomen.

In de loop van de middag kreeg de politie melding dat op de Egholm een auto stond waarachter een paardentrailer was gekoppeld. Uit de trailer kwamen geluiden van blaffende honden. Toen de politie de trailer opende, bleken er twee grote honden in te zitten.

DISCUSSIE Toen de dierenambulance ter plaatse verscheen om zich over de dieren te ontfermen, kwam de eigenaar aangelopen. Na een discussie bracht hij zelf de dieren naar de dierenambulance. Vanuit de paardentrailer kwamen echter nieuwe blafgeluiden. In een kleine kooi bleken nog twee kleine honden te zitten.

De politie stelde vervolgens een onderzoek in in de woning van de verdachte. Hier werden nog eens vijfentwintig honden, twee katten en zeventien parkieten aangetroffen.  Er werd geconstateerd dat hygiëne en huisvesting niet in orde waren en dat er onvoldoende drinkwater en verse lucht aanwezig was.

De dieren zijn in beslag genomen en ondergebracht bij een opvanglocatie.