• CDA Haarlemmermeer

Herman Koning nieuwe fractievoorzitter CDA

HOOFDDORP Herman Koning is aangewezen als de nieuwe fractievoorzitter van het CDA. Dat heeft de fractie van het CDA woensdag bekendgemaakt. Koning is de opvolger van Mariëtte Sedee die donderdagavond hoogstwaarschijnlijk wordt geïnstalleerd als wethouder. Sedee leidde de CDA-fractie van het CDA sinds maart 2014.

Herman Koning uit Hoofddorp was de afgelopen raadsperiode raadslid en heeft zich goed gemanifesteerd. De Hoofddorper beschikt over veel ervaring en dossierkennis en is daarom geschikt om de nieuwe en verjongde fractie van het CDA te leiden.

UNANIEM “Ik ben zeer blij dat de fractie mij unaniem heeft gekozen als nieuwe fractievoorzitter”, zegt Koning over zijn benoeming. “Ik vind het een eer om in deze rol de komende jaren actief te zijn in de raad van Haarlemmermeer.”

Erik van der Peet uit Nieuw-Vennep is benoemd tot vicefractievoorzitter. Hij is de afgelopen 4 jaar fractie-assistent geweest en heeft zijn waarde bewezen op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening. “Ik heb me de afgelopen jaren met plezier ingezet voor de belangen van onze inwoners en er is nog veel werk te doen. Mijn nieuwe rol geeft volop energie om hiermee door te gaan.”