• De Ar-Rahmanmoskee in Graan voor Visch.

    Redactie

Haarlemmermeerders betonen medeleven aan moslims

HOOFDDORP Een groep inwoners van Haarlemmermeer wil vrijdag 22 maart een blijk van medeleven betonen aan de moslims in de gemeente. Dit naar aanleiding van de aanslag in Christchurch (Nieuw-Zeeland) van vorige week en alle verdachtmakingen die er na de aanslag in Utrecht in hun richting worden geuit, aldus de groep. 

De actie is naar eigen zeggen geïnspireerd op soortgelijke acties in Egypte, waar moslims een aantal keren een haag van bescherming hebben gevormd rondom Koptische kerken in tijden van aanslagen. "Met deze symbolische actie willen we uitdrukken dat wij vinden dat in Nederland iedereen zonder angst en in veiligheid zijn of haar geloof moet kunnen belijden."

WITTE ROOS De groep verzamelt om 12.15 uur bij de Ar-Rahmanmoskee in Graan voor Visch. Iedereen die dat wil, is van harte uitgenodigd zich erbij aan te sluiten. De moskeegangers zal een witte roos worden aangeboden als blijk van medeleven. Wie dat wil, kan ook zelf van 12.30 tot 13.30 uur de gebedsdienst in de moskee bijwonen. Vermoedelijk zal een aantal voorgangers van kerken in Haarlemmermeer dat ook doen.