• Het braakliggende terrein langs de Venneperweg is velen een doorn in het oog.

    Google Maps

GroenLinks wil 'onorthodoxe' maatregelen voor centrum

NIEUW-VENNEP De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad roept het college op snel met maatregelen te komen om het centrum van Nieuw-Vennep een boost te geven. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de partij. 

De fractie van GroenLinks was vorige week op uitnodiging van de dorpsraad op bezoek in Nieuw-Vennep en liep een rondje door het centrum. Daar leerde de partij waarom de dorpsraad al jaren bezig is met initiatieven om het hart van het dorp een flinke opknapbeurt te geven.

VEEL LEEGSTAND 'We werden ontvangen bij de ingang van winkelcentrum De Symfonie in de Venneperstraat', aldus GroenLinks, 'en liepen vervolgens richting Gelevinkstraat. Er werd pijnlijk duidelijk dat er opvallend veel leegstand is in de Venneperstraat. Ook in het winkelcentrum is veel leegstand. Verder lopend naar het Harmonieplein laat het aanzicht een aantal dichtgetimmerde en half afgebrande panden zien.'

Naast leegstaande panden, liet de dorpsraad uiteraard ook de braakliggende terreinen in het centrum zien. 'De meest opvallende is het terrein met de twee monumentale kastanjebomen tegenover het winkelcentrum aan de Venneperweg. Dit terrein ligt al braak sinds de jaren '70 van de vorige eeuw!'

BEKEND De dorpsraad bracht alle probleemlocaties in oktober 2018 al samen in een rapport en bood deze aan aan toenmalig wethouder Tom Horn. De fractie wil nu van het huidige college weten of dat rapport bekend is en of B & W de zorgen van de dorpsraad herkennen.

Daarnaast wil GroenLinks weten of het college bereid is mee te denken over 'onorthodoxe maatregelen die snel verbetering aanbrengen in het aanzien, de uitstraling en de leefbaarheid van het dorp'. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het aanschrijven van eigenaren van de betreffende panden, het (na overleg met de eigenaar) aanleggen van een postzegelparkje of groen op de braakliggende terreinen en het initiëren van Tiny Houses-projecten en of sociale woningbouw.

IDEEËN 'Het centrum van Nieuw-Vennep heeft een boost nodig en de dorpsraad zit vol met ideeën die ze graag wil delen met het college', aldus GroenLinks.