• Zumba.

    Sportservice Haarlemmermeer

Gratis beweegadvies: bewegen zoals jij kan en wil

HAARLEMMERMEER Inwoners zijn welkom bij de gratis en vrijblijvende beweegadviezen van Team Sportservice Haarlemmermeer. Wekelijks staan de buurtsportcoaches klaar bij spreekuren in Overbos en Floriande in Hoofddorp. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een individuele afspraak te maken.

Buurtsportcoach Yaël Goudsmit: "De meeste mensen die ik spreek, willen vooral werken aan hun gezondheid. Door te bewegen, in welke mate dan ook, voelen ze zich fitter in het dagelijks leven." Naast gezondheid zijn er tal van redenen om meer te bewegen, zoals het opbouwen van conditie, kracht en lenigheid, lekker buiten zijn, plezier, het hebben van een uitlaatklep en gezelligheid.
Zo hielp Yaël vorig jaar Maria bij het vinden van een leuke les. "Zumba sprak haar gelijk aan, maar ze vond het best spannend om daar de eerste keer naar toe te gaan. Daarom zijn we samen gegaan. De les vond ze hartstikke leuk en nu, een jaar later, gaat ze nog elke week!"

BEWEEGADVIES Tijdens het gesprek kijkt de medewerker naar de wensen en mogelijkheden van de inwoner. Samen zoeken ze een leuke beweegles of sport uit, zoals een wandelgroep, zumba voor vrouwen of tennisles bij de sportvereniging. De buurtsportcoach houdt rekening met interesses, budget, locatie en het doel. Wil iemand echt werken aan fitheid of is het sociale aspect juist belangrijker? Het kan allemaal, want er zijn veel sport- en beweeglessen in de regio.

Meer informatie: haarlemmermeer@teamsportservice.nl, 023-2055500, www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer