• GIJS
  • GIJS
  • GIJS

Getsewoud opnieuw decor sfeervol evenement

NIEUW-VENNEP Voor de zevende keer op rij is de wijk Getsewoud zaterdag 23 december het decor van een kerstwandeling. Thema is dit jaar 'Geboorte van een ster'. Het verhaal wordt verbeeld door acteurs en musici en uiteraard zal ook de kerststal niet ontbreken.

Bijna vijftienhonderd kerstlichtjes langs de hele route vormen het decor waartegen de scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. Zo is er de engel die het goede nieuws aan de herders brengt en ook de stal met het kindje Jezus ontbreekt niet. Ook zijn er nieuwe scenes aan de wandeling toegevoegd waarin het thema verbeeld wordt. Aan het einde van de route is iedereen welkom in de herberg in het Zomerpark voor een warme kop chocolademelk en om na te genieten en na te praten, met gezellige muziek.

LOPEND Starten kan tussen 18.00 en 19.30 uur in het Lentepark in Getsewoud, de ingang is bij de brug bij de singel. Voor mindervaliden is er een vroege start mogelijk van 17.45 tot 18.00 uur. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Deelnemen aan de wandeling, die een klein uurtje duurt, is gratis. Vorig jaar liepen er ruim 2.700 mensen mee.

Taco Koster is dominee in Getsewoud en hij is vanzelfsprekend enthousiast over de kerstwandeling. 'Het is gaaf om zo veel mensen te zien die in Getsewoud in beweging komen. Het is een feest van ontmoeting en gezelligheid. En ook, je staat zo maar even stil bij de betekenis van kerst en de zin van het leven. Wat wil je nog meer? En weet je wat ik ook zo bijzonder vind? Er werken meer dan honderd vrijwilligers mee aan dit evenement.'

APP Onder hen ook een aantal leerlingen van het Herbert Vissers College. 'In samenwerking met hen is er ook nu een heuse kerstwandeling-app. En andere leerlingen hebben de schilderijen gemaakt die we bij de openingsscène gebruiken, een soort museum-setting.'

Speciaal voor kinderen van de basisschool is er een speurtocht. Kinderen gaan op zoek naar speciale sterren met letters. En die letters vormen met elkaar een woord. Aan het einde kunnen de oplossingen ingeleverd worden. Uit al die oplossingen wordt een winnaar getrokken.

GRATIS De kerstwandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage helpt de organisatie. Die is in handen van kerkgemeenschap Crosspoint. Op de avond zelf kan een gift gegeven worden. Crosspoint is ruim 10 jaar geleden ontstaan en wil kerk zijn op een moderne manier voor de bewoners van de wijk Getsewoud. Elke week is er op zondagochtend een samenkomst in De Breedenborgh.

Op kerstochtend is er een speciaal programma, dat begint om 10.00 uur. Jonge en oudere bezoekers kunnen dan op speciale wijze het kerstfeest beleven, iedereen is welkom.

Wie meer wil weten over Crosspoint kan informatie vinden via www.crosspointgetsewoud.nl. Meer informatie over de kerstwandeling is te vinden op Facebook (www.facebook.com/kerstwandelinggetsewoud2017) of verkrijgbaar bij dominee Koster: 06-19921974.