• Ton Hofstra Fotografie
  • Ton Hofstra Fotografie
  • The Recipe

    ARAudhoePhotography

Genieten van paardensport op 15, 16 en 17 juni

HOOFDDORP Het Haarlemmermeerse Bos is 15, 16 en 17 juni het toneel van het Concours Hippique Haarlemmermeer, de 108ste editie alweer. Liefhebbers kunnen drie dagen genieten van paardensport, heerlijk eten, live muziek en ander entertainment. En dat alles is gratis te bezoeken.

Het Concours Hippique Haarlemmermeer (CHH) is al meer dan 100 jaar oud en begon oorspronkelijk als ruiterfeest. 'In de beginjaren werd aan de Concourslaan een permanent concoursterrein aangelegd met tal van voorzieningen', zo valt te lezen op de website. 'Al snel trok het evenement jaarlijks veel bezoekers en deelnemers vanuit het hele land. Ook leden van het Koninklijk Huis wisten de weg naar het concoursterrein te vinden.'

In de loop der jaren verhuisde het concours naar het Haarlemmermeerse Bos en groeide het uit tot een landelijk bekende activiteit waar alle facetten van paardensport werden gecombineerd met een kermis, een braderie en allerlei andere vormen van entertainment. Omdat de organisatie stopte, kwam er echter toch een einde aan het succesvolle CHH.
In 2017 werd het concours, na enige jaren afwezigheid van de kalender, in een vernieuwde opzet wederom gehouden. Dat werd een succes, en dus kon een vervolg in 2018 niet uitblijven. Twintigduizend bezoekers vonden in juni 2017 de weg naar het concours en ook dit jaar rekent de organisatie op veel publiek.

FEEST Het Concours Hippique is uitgegroeid tot een veelzijdig evenement in het Haarlemmermeerse Bos waar paardenliefhebbers hun hart kunnen ophalen, het bedrijfsleven elkaar ontmoet en bezoekers genieten van een prachtige feest. Tijdens de drie dagen kunnen toeschouwers genieten van vele facetten van de paardensport.
Spring- en dressuurruiters tonen alle dagen hun kunnen. Zondagmiddag staat als afsluiting de belangrijkste springrubriek op het programma, waarbij wordt gestreden om de Grote Prijs van de Gemeente Haarlemmermeer.

Zaterdagmiddag is er een veulenkeuring met heel veel schattige toppers van de toekomst. Deze middag maken ook Jesse Drent en Eva Roemaat hun opwachting. Dit bij de jeugd zeer populaire duo geeft een presentatie vrijheidsdressuur en verzorgt een 'Meet en greet'.

Zaterdagavond staat in het teken van een spectaculaire showavond met shows die leuk zijn voor de paardenliefhebbers, maar zeker ook voor de niet-paardenkenner. Zo zullen snelle kleine pony's een spectaculaire demonstratie geven in de Shetland Grand National, is er een carrousel met Friese paarden, geeft Josh Clemens diverse korte demonstraties en is er een parade van lokale talenten.

Heel veel ondernemers uit Haarlemmermeer en aangrenzende gemeenten ondersteunen het Concours Hippique. Speciaal voor hen is er op de vrijdagavond een ondernemersborrel. In de entourage van de viptent, met uitzicht op de hoofdpiste, kan onder het genot van diverse lekkernijen volop met collega's van gedachten worden gewisseld. Burgemeester Onno Hoes zal tijdens deze bijeenkomst de officiële opening verrichten. Uiteraard zal de viptent ook de andere dagen een belangrijke ontmoetingsplaats zijn voor ondernemend Haarlemmermeer.

MEER DAN PAARDENSPORT Het CHH is meer dan alleen paardensport. Rond de hoofdpiste is er alle dagen een Food Truck Festival met heerlijkheden in vele variaties. Zeker zeventien foodtrucks zijn hier aanwezig. Ook de vermaarde Bar Hippique is open. De shopliefhebbers kunnen terecht in het strodorp en de vorig jaar gewaardeerde zweefmolen ontbreekt zeker niet. Op zondagmiddag is er een spectaculaire roofvogelshow.

Aan de jongste bezoekers wordt ook dit jaar uiteraard weer gedacht. In het kinderdorp kunnen de jonge bezoekers zich amuseren met tal van activiteiten waaronder een poppenkast, schminken, ponystappen, een kinderponyparade en een dj. Alle avonden zijn er optredens van diverse artiesten. Vrijdag is het Hollandse avond, op zaterdag treedt onder meer de bekende coverband The Recipe op en zijn er diverse surprise acts. Zondag is The States de hoofdact op het podium.

Meer informatie? Kijk op www.concourshaarlemmermeer.nl,