• Ton Dijkstra

Gemeenteraad vol lof over verhuizing sloopbedrijf

NIEUW-VENNEP De gemeenteraad is erg verheugd over het gesloten akkoord om het sloopbedrijf Van Groningen op het Pionier-terrein in Nieuw-Vennep te verplaatsen. Dat bleek kort voor het reces.

De gemeente heeft kort geleden een overeenkomst gesloten met Van Groningen. De gemeente koopt de grond en gebouwen in het gebied, ongeveer anderhalve hectare groot. Wethouder Derk Reneman van Financiën zei vorige week dat het duurste strategische aankoop is van dit college.

"Het was geen gemakkelijke beslissing", zo gaf Reneman toe. "Maar wat de doorslag heeft gegeven is dat de maatschappelijke baten groot zijn."

De wethouder doelde op de overlast die het sloopbedrijf in het dorp heeft veroorzaakt. Omwonenden klaagden niet alleen over veel lawaai en stof maar ook over grote vrachtwagens die af en aan reden naar het sloopbedrijf.

De eerste gesprekken over verplaatsing van Van Groningen dateren al van 2005. In 2014 sloten de gemeente en de onderneming een intentieovereenkomst. Pas vier jaar later heeft die tot een concreet akkoord geleid. Waar het sloopbedrijf naar toe gaat, is onbekend. Op de vrijkomende grond zijn 150 tot 200 woningen gepland.

De gemeenteraad drong er vorige week wel bij het college op aan om de verkeersveiligheid voor de nieuwbouw goed in de gaten te houden. Volgens meerdere fracties is dat nog een punt van zorg.