• Frans Tol

Forza! wil van bouwval in Nieuw-Vennep af

NIEUW-VENNEP  De fractie van Forza! vindt dat het college snel iets moet doen aan het afgebrande pand op de hoek van de Hoofdweg en Zuiderdreef in Nieuw-Vennep. Dit bouwval staat daar al jaren en ontsiert Nieuw-Vennep. Veel inwoners klagen over het verpauperend beeld dat hierdoor ontstaat. Raadslid Michel van Dijk heeft er schriftelijke vragen over gesteld.

Forza! wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het pand te onteigenen of op te kopen. Ook wil de fractie dat de mogelijkheden worden onderzocht om in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen dat eigenaren verplicht om na brand verwoeste panden fatsoenlijk te beheren of te slopen en te zoeken naar een tijdelijke nieuwe bestemming.

Raadslid Michel van Dijk: "We begrijpen dat niemand blij is met deze situatie, maar daar moeten we niet in berusten. Forza!  wil dat de gemeente tot het uiterste gaat om dit probleem voor Nieuw-Vennep op te lossen. Daarnaast moeten we voorkomen dat we in de toekomst soortgelijke situaties gaan meemaken."

Het Witte Weekblad sprak met de projectontwikkelaar die de kavel in 2014 kocht. Meer over zijn plannen zijn te lezen in de krant van deze week.