• import

Forza!: actie tegen jongerenoverlast in de Symfonie

NIEUW-VENNEP De fractie van Forza! heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van berichten over overlast door hangjongeren in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep. Meerdere inwoners ergeren zich volgens de partij aan deze hangjongeren die grofgebekt het winkelcentrum 'bezetten'.

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer: “Er komen bij ons zorgelijke signalen binnen dat winkeliers en bezoekers bang worden in het winkelcentrum als deze jongeren hier rondhangen. Daarnaast laten zij een spoor van vernieling en vervuiling achter. Wat Forza! betreft is zulk gedrag absoluut niet te tolereren en dient er streng te worden gehandhaafd.  Het winkelcentrum moet een veilige, fijne plek zijn voor alle bezoekers en zeker voor de winkeliers.”

Forza! wil weten van het college of het bereid is om strenge maatregelen te nemen om de overlast tegen te gaan. Ook zou de lokale partij graag zien dat de fysieke schade die de jongeren toebrengen op hen wordt verhaald.

Meijer: “Wij zouden graag zien dat de jongerenmedewerkers die de gemeente heeft aangesteld zich nu vooral laten zien in Nieuw-Vennep om samen met handhavers deze jongeren toe te spreken.”