• hetcultuurgebouw.nl

Filmhuis Pier K draait 'Klanken van Oorsprong'

NIEUW-VENNEP Filmhuis Pier K, Harmonieplein, draait vrijdag 21 juni om 20.00 uur de documentaire 'Klanken van Oorsprong'. Dit gaat over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek. 

De documentaire vertelt het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen
Nederlands Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock 'n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore.

'Klanken van Oorsprong' is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal van muziekoptredens en beelden uit het koloniale tijdperk.
Een kaartje kost €8,50 en is inclusief één consumptie in de pauze. 65+'ers en CJP'ers ontvangen €1,50 korting. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023-566 95 65 (op werkdagen). Ook zijn kaartjes te koop op de avond zelf.