• hetcultuurgebouw.nl

Filmhuis Pier K draait The Happy Prince

NIEUW-VENNEP Filmhuis Pier K draait vrijdag 15 februari om 20.00 uur de film 'The Happy Prince'
Deze film is een tragische en intieme reis door het hoofd van de beroemde Engelse auteur Oscar Wilde in de laatste dagen van zijn leven.

OSCAR WILDE Ooit was de flamboyante Oscar Wilde, gespeeld door Rupert Everett, een van de meest geliefde auteurs van Engeland. Na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd.

SCHRIJVERS Passend bij de film The Happy Prince nodigde Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven met als thema 'De film van je leven, als je later terug kan kijken'. Op vrijdag 15 februari worden op het podium van Pier K de winnende verhalen voorgelezen.

PIER K Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein. Een kaartje kost 8,50 euro en is inclusief één consumptie in de pauze.
65+'ers en CJP'ers ontvangen 1,50 euro korting. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023-56695 65 (op werkdagen). Ook zijn kaartjes te koop op de avond zelf.