• Er wordt veel publiek verwacht tijdens de Grand Prix.

    ANP Foto

Parkeerplekken in Haarlemmermeer voor bezoekers Formule 1

HAARLEMMERMEER In Haarlemmermeer komen mei volgend jaar parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers van de Formule 1 in Zandvoort. Het is de bedoeling dat de parkeerders dan met de fiets of een pendelbus richting het circuit in Zandvoort gaan.

GroenLinks-raadslid Peter Boerman stelde er donderdag tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen over. Hij had in een landelijke krant gelezen dat Haarlemmermeer in verband van met de Formule1-race parkeerplaatsen gaat 'maken'. De Formule1-kritische fractie van GroenLinks wilde wel eens weten hoe dat zat en of de gemeente er ook geld gaat in steken.

BESCHIKBAAR Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer zei dat er helemaal geen parkeerplekken worden 'gemaakt' voor het race-evenement. Wel worden er terreinen beschikbaar gesteld. Dat worden volgens de wethouder 'Park and Bike'- en 'Park and Ride'-locaties. Waar de parkeerplekken komen is nog onbekend.

Ruigrok vertelde dat de regiogemeenten rond Zandvoort overleg hebben gevoerd over hoe ze het gebied begin mei volgend jaar goed bereikbaar kunnen houden. De parkeerruimte op afstand van het circuit is één van de actiepunten. De wethouder stelde GroenLinks gerust door te melden dat de gemeente er in elk geval geen geld aan gaat besteden.