• ANP Foto

Eikenprocessierups heeft ook Nieuw-Vennep gevonden

NIEUW-VENNEP De gevreesde eikenprocessierups heeft ook Nieuw-Vennep bereikt. De kleine overlastgever is op meerdere plekken in het dorp gesignaleerd, zo laat de gemeente weten. 

De eikenprocessierups is het gesprek van de dag en ook in Nieuw-Vennep weten de inwoners inmiddels mee te praten over het beestje. De rups kan tot flink wat overlast zorgen vanwege de brandharen die het met zich meedraagt. Die kunnen voor bulten, jeuk, kortademigheid en - in extreme gevallen - een shocktoestand leiden.

VENNEPERWEG Inmiddels zijn ook in Nieuw-Vennep nesten van het diertje aangetroffen. Op verschillende locaties aan de Ooster- en Westerdreef en op drie locaties langs het fietspad langs de Venneperweg in de omgeving van het station in Nieuw-Vennep zijn nesten van de overlastgever gevonden. 

De gemeente is inmiddels begonnen met het opruimen van de nesten in de polder, maar door de grote vraag ontstaan wel wachtlijsten. Het duurt naar verwachting nog minstens 2 weken voor alle nu bekende nesten weggehaald zijn. De gevonden nesten worden aangegeven met rood-wit lint en een waarschuwingsbord.