• SDO

Eigenwijze Rai zoekt baasje met ervaring

HAARLEMMERMEER Rai is een mooie Shiba inu man van 3 jaar oud. In zijn karakter is het ook echt een Shiba Inu. Rai is een eigenwijze man die graag zijn eigen gang gaat, geef je hem een commando dan zal hij eerst bedenken of hij hier zelf de noodzaak van inziet. Als dit zo is dan zal hij 'luisteren' naar je, maar vindt hij het niet nodig dan is hij spontaan Oost-Indisch doof. Dit is ook de reden waarom Rai niet los kan lopen, want dan vindt hij het namelijk nooit nodig om te luisteren. Dit eigenwijze zit echt in het karakter van de Shiba Inu en zal er heel lastig uit te halen zijn. Soms moet je ook niet alles willen trainen, maar een hond zo nemen als hij is. Als Rai op straat katten tegen komt, gaat hij daar graag achteraan, dat zijn voor hem de leukste spelletjes die er zijn.

Rai houdt er ook niet van als mensen geforceerd aan hem zitten om iets met hem te doen waar hij niet zo'n zin in heeft. Hierbij kun je denken aan een dierenarts bezoek, een borstelbeurt maar bijvoorbeeld ook het omdoen van zijn halsband. Op het moment dat hij ergens geen zin in heeft kan hij ook snappen en lelijk doen naar zijn baasje, maar een echte Shiba liefhebber is dit gedrag niet vreemd. In zijn nieuwe huisje kan Rai wel waaks worden, hij houdt namelijk wel graag alles in de gaten en als je hem hiervoor corrigeert dan vindt hij het niet noodzakelijk om te stoppen. Sommige honden vindt Rai wel leuk om mee te spelen, dat zijn vaak de kleinere. Grotere honden vindt hij niet leuk en dan begint hij ook te grommen. SDO Haarlemmermeer is voor Rai dan ook op zoek naar een huisje zonder andere honden in huis.

Bent u op zoek naar een eigenwijze hond met een pittig karakter dan is Rai misschien wel uw ideale match. Bent u geïnteresseerd dan kunt u een mailtje sturen naar: sdo@dierenbescherming.nl. Als u zo vriendelijk zou willen zijn om in de mail uw thuissituatie schets door te willen geven (ervaring met honden/ras, dieren in huis, werksituatie, gezinssamenstelling etc.) dan kan SDO Haarlemmermeer u uitnodigen voor een eerste kennismaking.