• Bezoekers genieten van de stamppot.

    Dick de Jong

Eerste stamppotavond in De Oase slaat goed aan

ZWAANSHOEK Ongekend, onverwacht en nooit gedacht. De superlatieven vlogen vrijdag in het rond tijdens de eerste stamppotavond in dorpshuis De Oase. Tegen de verwachting in was het evenement uitverkocht, en de groep vrijwilligers die veel uren gestoken had in de organisatie, was laaiend enthousiast.

Verschillende stampotten werden aangeboden, waaronder zogenaamde klassiekers als zuurkool met rookworst, boerenkool met een dikke gehaktbal en uiteraard hutspot. De achterliggende gedacht van het evenement is, volgens de organisatie, om de ouderen in het dorp meer bij elkaar te brengen.

CULTURELE LEVEN De paar jaar geleden vernieuwde en sterk verjongde feestcommissie met al haar subcommissies heeft een behoorlijke boost gegeven aan het culturele leven van Zwaanshoek. Veelal voor de kinderen en de jongeren in het dorp, maar de ouderen dreigden een beetje ondergesneeuwd te raken.

Dat behoort nu in een klap tot het verleden. Drie weken geleden vreesde men nog voor een bescheiden aantal deelnemers van dertig mensen maar nu stroomde de zaal vol met maar liefst tachtig ouderen. Twee lange rijen met gedekte tafels nodigden de mensen uit om gezellig een drankje te drinken, met elkaar te kletsen terwijl men naar hartenlust kon genieten de maaltijd.

GRIJZE KOPPIES "Wanneer je achterin de zaal staat en daar allemaal de grijze koppies ziet zitten terwijl zij allemaal genieten van de sfeer, daar doe je het allemaal voor", aldus Miakel Korver van de organisatie, die aangaf dat er zeker een volgende editie komt.

Dick de Jong