• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Eerste 500 euro is binnen voor TopsUPport Haarlemmermeer

HOOFDDORP Sportwethouder Adam Elzakalai heeft donderdag 8 november het officiële startsein gegeven voor TopsUPport Haarlemmermeer, met als belangrijkste initiatiefneemster Lisanne de Roever. De oud-Olympisch hockeykampioen, en sinds november vorig jaar topsportcoördinator voor Haarlemmermeer, mocht een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

De eerste en volgens De Roever hopelijk niet de laatste, want topsporttalent in Haarlemmermeer kan de financiële steun in de rug goed gebruiken. Voor het aanschaffen van een speciale blade bijvoorbeeld (voor Fleur Schouten die de 'springveer' gebruikt bij het verspringen. Kosten: 3.000 euro), voor het heen en weer reizen, hotelkosten, kosten trainer, kosten juryleden (zoals bij Ritmische Gymnastiek) en ga zo nog maar even door. Kosten die voornamelijk door ouders worden opgebracht, omdat niet elke sport(er) kan rekenen op steun vanuit het NOCNSF.

De cheques moeten vooral komen van Haarlemmermeerse bedrijven die met hun lidmaatschap van het zojuist opgerichte TopsUPport Haarlemmermeer (kosten 500 euro) de lokale sporttalenten net dat stapje verder kunnen brengen in het verwezenlijken van hun sportieve droom. Denk aan deelname aan de Olympische Spelen, het veroveren van een medaille tijdens een EK of WK of deelname aan een race-event in Amerika (de droom van Rinus van Kalmthout).

De genodigde ondernemers mochten daarom na een aantal presentaties van Haarlemmermeerse topsporttalenten aangeven of ze lid willen worden. De daarvoor benodigde kaartjes werden uitgedeeld door de sporters zelf. De bijeenkomst was donderdagochtend in het Novotel in Hoofddorp.

Voor meer informatie, zie www.topsporthaarlemmermeer.nl.