Dorpshuis wordt omgebouwd tot spookhuis

LISSERBROEK In aanloop naar Halloween wordt vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober bij jongerencentrum De Nooduitgang (bij dorpshuis De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1) voor de zesde keer de Spooktocht georganiseerd.

Vrijdag is er om 19.30 uur een spookspeurtocht voor kinderen tot en met 12 jaar.

De wandeling tussen de enge figuren wordt gecombineerd met een aantal opdrachten. Maar zaterdag om 20.00 uur doen de griezels er een nog schepje bovenop voor iedereen vanaf 13 jaar. De tocht van zo'n drie kwartier door een donker Lisserbroek eindigt in het dorpshuis, voor de gelegenheid omgebouwd tot spookhuis.

150 "De laatste jaren waren er ruim 150 deelnemers, niet alleen uit Lisserbroek maar ook uit Nieuw-Vennep, Hillegom, Lisse en Sassenheim", aldus jongerenwerker Cindy Diepenhorst. "Het is inmiddels een beetje traditie geworden. Ruim 60 vrijwilligers, in leeftijd variërend van 12 tot 65 jaar, zijn al ruim een maand bezig met de voorbereidingen en alleen de voorpret is al ontzettend leuk. We hebben er dan ook weer heel veel zin in."

AANMELDEN NIET NODIG Deelname kost 2 euro per persoon, leden van activiteitenvereniging Koetactief mogen gratis meedoen. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: facebook.com/deNooduitganglisserbroek.