• Dierenopvang Haarlemmermeer

Lieve Shrek op zoek naar nieuw huis

HAARLEMMERMEER Lieve Shrek is op zoek naar een nieuw huis. Deze mooie grote kruising Amerikaanse Bulldog X Tibetaanse Mastiff is bijna 6 jaar oud. Shrek is te omschrijven als een grote, lieve en lompe lobbes. Hij is een echte mensenvriend en loopt over van enthousiasme.

Tijdens zijn knuffelbuien en dolle uurtjes vergeet hij soms wel even dat hij ruim 45 kilo weegt. Als hij dit gewicht in de strijd gooit is hij behoorlijk sterk en we zoeken dan ook iemand die sterk in de schoenen staat en niet omver gelopen wordt door deze grote man. In het verleden heeft Shrek niet echt een basistraining gehad, en hoewel hij wel een aantal commando's kent zou het voor hem goed zijn om nog extra training te krijgen. Zo kan Shrek niet loslopen en het is dus fijn voor hem (en zijn nieuwe baas) als hij leert hoe hij netjes aan de lijn mee kan lopen.

Shrek vind eigenlijk iedereen aardig. Echt waaks is hij dan ook niet te noemen, want nieuwe mensen begroet hij met een grote kwispel. Ook met kinderen doet hij het hartstikke goed, wel kan hij in zijn enthousiasme wat lomp uit de hoek komen. Wat goed is om te weten is dat vanwege zijn kracht en grootte het niet mogelijk is om door kinderen uitgelaten te worden.

Bij zijn vorige huis kon Shrek alleen thuis zijn en hij is dan ook goed zindelijk. Omdat hij zo gek op het gezelschap van mensen is, gaat hij het liefst wel wonen op een plek waar hij niet de hele dag alleen thuis hoeft te zijn en waar er lekker veel aandacht kan worden gegeven. Lekker actief bezig zijn met de baas, bijvoorbeeld mee gaan hardlopen, vind hij ook hartstikke leuk.

Shrek is niet gewend aan katten, hoewel hij katten in de opvang met rust lijkt te laten, is het onbekend hoe hij er in huiselijke situatie op zal reageren. Naar andere honden reageert hij wisselend, met de ene hond gaat het goed en met de andere absoluut niet. Bij Shrek is gebleken dat hij erg heftig kan reageren op bepaalde signalen van de andere hond en uiteindelijk dus ook over kan gaan tot bijten. Omdat dit uiteraard ten alle tijden voorkomen moet worden, zoeken we iemand die dit gedrag aan kan zien komen en hier juist op weet te reageren. Iemand met al wat ervaring dus.

Wie interesse heeft, mail sdo@dierenbescherming.nl met wat meer info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, wonen/werk, ervaring, etc.).