• Marjelle Vermeulen
  • Marjelle Vermeulen

Kat met luchtbuks beschoten in Linquenda

NIEUW-VENNEP In de omgeving van Kinlozen en Nierop in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep is er dinsdagmiddag tussen 13.30 en 15.15 uur een kat beschoten met een luchtbuks. Eigenaar Marjelle Vermeulen zet alles op alles om de dader te vinden. "We gaan nog aangifte doen, maar ik hoop dat mensen iets gezien hebben en dit melden." 

"Ze loopt altijd in de omgeving van Kinlozen en Nieurop, maar ook in de richting van de flat", aldus de eigenaresse.

De kat, genaamd Mimi, is woensdagochtend behandeld door een dierenarts. "Vannacht heeft ze bij ons op bed geslapen, en had heel erg veel pijn ondanks de pijnstillers. Vanmorgen vroeg heb ik Mimi nuchter naar de dierenarts gebracht, zodat ze onder een roesje de kogel kunnen verwijderen. Het zit in haar achterste deel van haar lijf. Nog geen maand geleden is ze gesteriliseerd, dus dat was nog geen eens geheeld en nu dit weer."

Op Facebook zette Marjelle een oproep om de dader te vinden en kreeg hier veel reacties op. Eén van die reacties: "Ik vind het wel een eng idee, dat daar iemand mee rondloopt midden in een woonwijk op klaarlichte dag, terwijl het vakantie is. Er spelen nu ook veel kinderen buiten." Volgens een andere reactie zouden er zelfs al eens eerder op een mens zijn geschoten. "Ik kan het niet bewijzen, maar het is wel zorgwekkend." 

De eigenaresse hoopt dat iemand camerabeelden heeft van het incident. "De dader moet snel gevonden worden!"