• Eigen foto

Dier(en) van de week: duo Dexter en Dikkertje

HAARLEMMERMEER Voor wie twee gezellige knuffelkonten zoekt zijn de broertjes Dexter en Dikkertje misschien wel prima huisgenootjes. Deze 5-jarige ventjes zijn qua karakter heel verschillend.

Dexter (de bruine) is ietwat zenuwachtig en vindt vuurwerk en onweer erg spannend, net als kleine of drukke kinderen. Tijdens een wandeling is hij erg onderzoekend en loopt het liefst voor je uit van links naar rechts. Dikkertje (bruin/wit) is een stuk zelfverzekerder, maar liever lui dan moe. Hij is gek op eten en eet het liefst ook meteen de voerbak van zijn broer leeg. Met zijn liefste koppie probeert hij altijd eten te krijgen. Niet dus, hij moet afvallen.

De broers hebben ook overeenkomsten. Ze zijn erg waaks en laten dat geregeld horen. Ze jagen ook graag op katten, waardoor ze niet los kunnen lopen, behalve op omheinde stukken met toezicht. Beiden komen graag bij hun baas op de bank voor een aai en een knuffel. Ze willen het liefst, dat die nieuwe baas vaak thuis is en veel tijd voor ze heeft.

Wie kennis wil maken met dit duo kan een e-mail sturen over de thuis- en werksituatie, ervaring met honden, gezinssamenstelling enzovoort, naar sdo@dierenbescherming.nl.