• PR

Dier van de week: Simon is een eigenwijze knuffel

HAARLEMMERMEER Simon, een mooie chihuahua, voelt zich ook mooi en jong. Ondanks zijn 11 jaar, dartelt hij nog vrolijk rond. Mensen vindt hij leuk en Simon heeft meer aandacht voor knuffelen, dan voor speeltjes.

Zijn baasje moest hem afstaan vanwege tijdgebrek. Simon zoekt een familie die veel thuis is en heel veel tijd voor hem heeft.

Hij kan goed opschieten met andere honden en heeft met een kat samengewoond. Een enkele keer heeft Simon per ongeluk in huis geplast. De oplossing is veel structuur en regelmatig uitlaten. Drukke kinderen, een deurbel of een grote hond lokken geblaf uit. Zoals een echte chihuahua is hij ook eigenwijs en als hij de kans krijgt zal hij de vrijheid nemen en op pad gaan.

Vanwege zijn chip werd hij al een paar keer thuisgebracht met de dierenambulance. Simon houdt van lekker eten. Dat hij al zijn tanden kwijt is en zijn tong naar buiten hangt, weerhoudt hem er niet van om alles te eten. Hij kan enorm bedelen, vooral bij yoghurt, of hij haalt de vuilnisbak leeg. Baasjes moeten bij hem sterk in hun schoenen staan.

Wie Simon gelukkig wil maken kan mailen, beslist niet bellen, naar sdo@dierenbescherming.nl met opgave van thuissituatie, ervaring met honden/ras, enzovoorts.