• Arjan Broek
  • Arjan Broek

Dier van de week: Mixje Marley is onzekere knuffel

HAARLEMMERMEER Marley (2), een flinke mix tussen Dobermann en Bullmastiff/Kaukasische herder, is een hele onzekere dame met een groot hart.

Ze is ook een knuffel, als ze je maar kent. Ze is best kieskeurig en knuffelt niet zomaar met iedereen. Onzeker is ze ook. Met grommen en blaffen probeert ze spannende dingen op afstand te houden. Maar kent ze je, dan kan het knuffelen en aaien niet lang genoeg duren. Haar andere hobby's zijn spelen en wandelen en dat heeft ze wel nodig vanwege haar enorme energie. In het asiel rent ze als een klein kind over het veld als iemand met haar wil spelen. Daarbij vergeet ze dat ze 40 kilo weegt en lange poten heeft. Hilarisch om te zien.

Kinderen in huis kan niet. Marley vindt ze veel te onvoorspelbaar en als reactie kan ze uit zelfbescherming happen. Met katten, die ze gewend was, zou het goed kunnen gaan. Ze heeft geleerd om even alleen thuis te zijn, in de bench. Dit moet wel weer opgebouwd worden.

Marley heeft een rustige, geduldige en consequente baas nodig, die haar stabiliteit geeft en stevig in zijn schoenen staat, aangezien zij aan de lijn ongewenst gedrag kan vertonen. Info: sdo@dierenbescherming.nl.