• Robert Joore

De Symfonie voortaan Symfonie Winkelhart Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Zaterdag 14 oktober ging om 10.00 uur de nieuwe website www.de-symfonie.nl de lucht in. Op hetzelfde tijdstip onthulde de voorzitter van de bijbehorende ondernemersvereniging, Bab van Groenigen in het winkelcentrum zelf het nieuwe logo.

Van Groenigen wees op de groene planten die geplaatst zijn: "Volgend jaar bestaan wij 15 jaar en wie jarig is moet zich goed presenteren. Daarom zijn wij dit jaar al begonnen met nieuwe groenvoorziening, een nieuw logo en een nieuwe website.

"Om de bijzondere gebeurtenis extra op te vrolijken werd gratis koffie geschonken, werden taartjes uitgedeeld en voor de jeugd ballonnen opgeblazen. De werkgroep die dit voorbereidde bestaat uit Van Groenigen, Orné Angenent, Jumbo-eigenaresse Jasmijn van Vliet, Kees van Beem van drogisterij Splinter en Rob Kettenes van de Hema.

De introductie werd begeleid door het evenementenbureau van Kim den Dekker: "Wij willen hier met meer sfeer het beleven van de bezoeken aan het centrum naar een hoger niveau brengen." Dat bevestigde ook voorzitter Van Groenigen: "Op de website is al te zien dat wij ons breder gaan presenteren. Wij willen zorgen dat het centrum met de Venneperhof, Plein 7 en de Venneperstraat en omgeving een eenheid gaat vormen met De Symfonie."

Op die website, waarop negen onderwerpen (Symfonie Winkelhart Nieuw-Vennep, winkelen, horeca, agenda, nieuws, Facebook, sport en cultuur) aangeklikt kunnen worden, zijn acties en evenementen op te halen, maar zijn er bovendien verwijzingen naar dorpse zaken en cultuur.

Jan Neuteboom van boekwinkel Bruna vond het echt tijd voor meer reuring: "Wij moeten als winkelcentrum meer zichtbaar zijn. Vernieuwing met een nieuwe overzichtelijke website en een fris logo is dus welkom." De bezoekers nuttigden dankbaar de 1.236 stukjes taart. Jolanda Krook en Laura Robijn waren enthousiast. Krook: "Het wordt hier inderdaad steeds gezelliger. En weet u dat mijn in Zeeland wonende dochter speciaal hierheen komt voor de worst van slager Oudshoorn." En Robijn: "Ik kom hier elke dag, want ik heb wel voor een gezin met zeven kinderen te zorgen. Dat betekent dus vaak boodschappen doen." Ria en Harry Wassenaar wonen 34 jaar in Nieuw-Vennep: "Het is hier altijd fijn boodschappen doen. Juist dus ook als het regent. En wat hier vandaag gebeurt is gewoon een goede actie."

Tekst: Frans Tol