• Pixabay.com

D66 pleit voor aanleg van mini-bossen

HOOFDDORP D66 is voorstander van de aanleg van zogeheten Tiny Forests, een inheems dichtbegroeid bos ter hoogte van een tennisbaan. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Joost Koomen aan het college van burgemeester en wethoyuder heeft gesteld.

Kort geleden kwam in het nieuws dat er in twaalf gemeenten een mini-bos wordt aangelegd. Zo'n bos wordt vooral geplant op plekken waar veel verbouwing en verharding is. Het gaat om een initiatief van de IVN, het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid.

Het mini-bos is volgens D66 niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren maar ook voor mensen. " Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek."

D66'er Koomen wil weten of de gemeente ook in de race is geweest voor één van de twaalf Tiny Forests die nu op stapel staan. Hij is ook benieuwd of het college volgend jaar alsnog een gooi gaat doen naar zo'n project. In 2019 is namelijk een nieuwe aanvraag mogelijk.

Los van dat landelijke initiatief is het volgens D66 ook mogelijk om zelf actie te ondernemen. De partij stelt dat de aanleg van een mini-bos ongeveer even duur is als een plantsoen: zo'n tienduizend euro. Joost Koomen vraagt het college of het eventueel bereid is om samen met milieucentrum NMCX Tiny Forests te ontwikkelen.