• Roos Koole

Cursus 'Samen omgaan met een chronische ziekte'

AMSTELLAND Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus over hoe om te gaan met een chronische ziekte en de betekenis voor betrokkenen. Het doel van de cursus is samen het leven aangenamer maken. De cursus start op 11 maart. De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

In acht wekelijkse bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats en datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleidt door een gecertificeerde trainer. De bijeenkomsten zijn na 11 maart, ook op 18, 25 maart, 1, 8, 15, 29 april en 6 mei van 10.30-12.00 uur.

DE CURSUS De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagement-programma voor mensen met een chronische ziekte en zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat betekent de ziekte in het dagelijks leven, omgaan met stress, angst en depressieve gevoelens, het nut van ontspannende activiteiten, communicatie, eigen netwerk.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over de cursus en aanmelding via de website van Mantelzorg en Meer. Locatie van de cursus is Laan van de Helende Meesters 431 in Amstelveen van 10.30 tot 12.00 uur.

Wie vragen heeft kan contact opnemen via 020 333 53 53, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.