• Pixabay.com

'Connexxion houdt oplaadpunten in Rijsenhout bezet'

RIJSENHOUT De elektrische busjes van Connexxion maken zo vaak gebruik van de oplaadpunten in Rijsenhout dat dorpsbewoners zelf geen plek hebben om hu auto op te laden. Die klacht kwam donderdag tijdens de raadsvergadering van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee. Ook andere fracties hebben dezelfde signalen gekregen uit Rijsenhout.

Connexxion heeft sinds de nieuwe dienstregeling in december flexibel vervoer in Rijsenhout, het zogeheten AMFlex, waarbij dorpsbewoner op aanvraag gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daarvoor worden elektrische busjes gebruikt. Volgens sommige Rijsenhouters worden die busjes vooral in hun dorp opgeladen.

"De laadpalen zijn niet meer voor de dorpsbewoners", zo zei Mariëtte Sedee. Zij vroeg zich af of er niet meer palen kunnen worden bij geplaatst.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zag het probleem niet zo. Hij stelde als eerste dat de laadpalen voor algemeen gebruik zijn, dus niet alleen voor bewoners van Rijsenhout. Connexxion mag de laadpunten ook gebruiken, aldus de wethouder.

Verder zei Reneman dat de busjes van Connexxion meestal 's avonds worden opgeladen en kunnen ze daar de gehele volgende dag mee toe. Soms moeten ze wel eens worden bijgeladen in Rijsenhout. De wethouder kon zich niet voorstellen dat de laadpalen vaak bezet zijn, omdat uit de jongste cijfers blijkt dat de palen slechts voor 20 procent worden gebruikt.