• Vorig jaar was er veel belangstelling voor het ponystappen.

    Ton Hofstra Foto

Concours Hippique in Haarlemmermeerse Bos

HOOFDDORP Het Haarlemmermeerse Bos staat op 14, 15 en 16 juni in het teken van het jaarlijkse Concours Hippique. Tijdens dit mooie evenement valt er niet alleen te genieten van paardensport, er is ook veel te doen voor de jongere bewoners van Haarlemmermeer.

Vast onderdeel van het terrein rondom de centrale piste waar de paarden in actie komen is het kinderdorp. Een veilige plaats waar onder supervisie van kinderopvang HappyKids tal van activiteiten plaatsvinden. Afgelopen jaren verrees er een heus Indianendorp, dit jaar staat dit kinderparadijs in het teken van het circus. Dus 'Komt dat zien'.
Naast het kinderdorp zal er ook dit jaar onder meer weer een poppenkast, kinderdisco en zweefmolen onderdeel zijn van het feest. Die zweefmolen scoorde de afgelopen jaren ook goed bij de iets oudere bezoekers.

PONYSTAPPEN Uiteraard zijn er ook pony's van dichtbij te bewonderen en kunnen kinderen kennismaken met ponyrijden. Manege 't Kabel uit Nieuw-Vennep is aanwezig met een aantal pony's en biedt kinderen de gelegenheid om tijdens het 'ponystappen' onder deskundige begeleiding plaats te nemen in het zadel.

Zaterdagavond van 19.00 tot 21.00 uur staat in het teken van de showavond, ook daar zal zeker weer genoeg spektakel te zien zijn. Op zondagmiddag staat rond de klok van 15.00 uur de indrukwekkende roofvogelshow op het programma.

FOODTRUCKS Tijdens het Concours Hippique wordt ook gedacht aan de inwendige mens. Een Foofdtruck festival met gevarieerd aanbod is inmiddels ook een vast onderdeel. Met pannenkoeken, poffertjes, friet, hamburgers en snoep, kunnen ook de jongste bezoekers daar zeker iets van hun gading vinden.