• Ton Dijkstra

'College houdt nader onderzoek grondtransacties tegen'

HOOFDDORP Het huidige college van burgemeester en wethouders heeft een nader onderzoek naar vermeende dubieuze grondtransacties in de gemeente getorpedeerd. Dat zei fractievoorzitter Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) afgelopen zondag in een uitzending van MeerMagazine op Meerradio.

Beusenberg vertelde dat hij op verzoek van de fractievoorzitters Johan Rip van de HAP en Paul Meijer van Forza! een feitenrelaas heeft gemaakt over de in zijn ogen misstanden bij gemeentelijke grondtransacties. Dat omvangrijke stuk was juni dit jaar klaar. Rip en Meijer wilden eindelijk eens helderheid hebben over de jarenlange geruchten over duistere zaken.

Volgens raadslid Beusenberg is daarna de 'pleuris' uitgebroken binnen het college en is Johan Rip van coalitiepartij HAP teruggefloten in zijn pleidooi voor nader onderzoek. Zo'n onderzoek komt er daarom ook niet, omdat er binnen de kring van fractievoorzitters (het seniorenconvent) geen meerderheid voor is.

Beusenberg laat het er echter niet bij zitten. Hij heeft onder de titel 'Politieke terreur' een boek in de maak, waarin hij beschrijft wat zovele jaren strijd tegen de gemeente over de komst van het erotisch uitgaanscentrum City4Love met hem en zijn gezin hebben gedaan. Het boek komt half oktober uit, niet toevallig een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer.