• Sharlto Copley en David Oyelowo spelen de hoofdrollen in Gringo.

    Gunther Campine Courtesy of Amazon Studios

CineMeerse deze week; komedie en sciencefiction

HOOFDDORP In CineMeerse gaan deze week twee totaal verschillende films in première. De komedie- actiefilm The Gringo, met Charlize Theron, en de spannende 3D sciencefinction film Pacific Rim: Uprising.

THE GRINGO Harold (David Oyelowo) is een hardwerkende, maar ondergewaardeerde middenmanager die te horen krijgt dat hij ontslagen zal worden. Tijdens een businesstrip naar Mexico besluit hij zijn eigen ontvoering in scène te zetten om zo losgeld te kunnen eisen van zijn werkgever. Wanneer Harolds harteloze en hebzuchtige bazen (Charlize Theron en Joel Edgerton) ontdekken dat de bedrijfsverzekering hen meer geld oplevert als Harold dood is, draaien de rollen om. Plots wordt de radeloze Harold opgejaagd door dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, drugsbaronnen en zelfs de DEA. Deze film gaat donderdag 22 maart in première.

PACIFIC RIM: UPRISING In de nieuwe spectaculaire 3D-actiefilm Pacific Rim Uprising gaan de piloten van de torenhoge Jaeger-robots opnieuw de strijd aan met kolossale en allesvernietigende monsters. John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) speelt Jake Pentecost, een rebelse voormalig Jaeger piloot. Zijn vader offerde zichzelf op om de mensheid te redden van de Kaiju monsters. De zus van Jake, Mako Mori (Rinko Kikuchi), is de leider van een nieuwe generatie piloten die zich verenigen tegen de dreiging. In hun voorbereiding om de grootste krijgsmacht te worden die de aarde ooit gekend heeft werkt Jake samen met zijn rivaal, de getalenteerde piloot Lambert (Scott Eastwood, Fast & Furious 8). Daarnaast wordt Jake bijgestaan door de vijftienjarige Jaeger-hacker Amara (nieuwkomer Cailee Spaeny). Deze film gaat donderdag 22 maart in première.

Meer informatie via kinepolis.nl/bioscopen/kinepolis-cinemeerse-hoofddorp.