• Aart Tóth

CDA pleit voor meer fietsplekken bij winkelcentrum de Symfonie

NIEUW-VENNEP Het CDA heeft in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gepleit voor meer fietsplekken bij winkelcentrum de Symfonie in Nieuw-Vennep. Volgens fractievoorzitter Mariëtte Sedee en fractieassistent Erik van der Peet zijn de huidige voorzieningen niet voldoende om het aanbod aan fietsen te kunnen opvangen.

De CDA'ers zeggen blij te zijn dat het winkelcentrum na enkele teleurstellende jaren weer meer bezoekers trekt. Bezoekers komen echter niet alleen met de auto maar ook steeds vaker op de fiets.

Volgens Sedee en Van der Peet zijn de fietsparkeervoorzieningen echter beperkt waardoor op drukke moment de vraag veel groter is dan het aanbod. Dat geldt met name voor de ingang van de Symfonie aan de Venneperstraat. De fietsplekken zijn overvol, zodat fietsers hun rijwiel vaak aan de overkant neerzetten. Dit blokkeert dan weer de toegang tot de winkels daar.

De CDA-fractie beschouwt het beperkte fietsparkeeraanbod als belemmering voor de verdere groei en verduurzaming van het verkeer. De christen-democraten vragen zich af of het college zich herkent in het geschetste beeld en of het bereid is om metingen uit te voeren om de feitelijke situatie in beeld te brengen.